• Panis_brillen_hout.jpg

Nieuws

Gaat u binnenkort op vakantie? Een goede voorbereiding is verstandig om nare verrassingen te voorkomen en optimaal te kunnen genieten van uw vakantie. Of u nu een zonvakantie, actieve vakantie of stedentrip geboekt hebt. Lees hier onze tips voor zowel bril- als lensdragers.

De vakantiecheck

Voor iedereen is het verstandig ‘uw zicht’ te laten controleren voor u met vakantie gaat. Uw auto krijgt een vakantiecheck, waarom dan uw ogen niet?

Tijdens zo’n controle checken we de gezondheid van uw ogen en de kwaliteit van uw zicht. We kijken of de schroefjes en neuspads van uw (zonne)bril nog goed vast zitten en of de sterkte van de glazen nog optimaal is. Bij lensdragers controleren we de sterkte en vragen we altijd na of u nog voldoende lenzen, vloeistof, een reservedoosje en een reservebril hebt. Onmisbaar op vakantie!

Ik ga op vakantie en ik neem mee… een reservebril

Wist u dat het in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Zwitserland en Oostenrijk zelfs verplicht is om een reservebril mee te nemen als u gaat autorijden? Dit geldt voor zowel bril- als lensdragers. Boetes kunnen oplopen tot 300 euro!

Buiten dat is het sowieso verstandig om een reservebril mee te nemen. Wat als uw bril kapot gaat? U moet er toch niet aan denken dat u op vakantie niet kunt autorijden of dat u tijdens een excursie niets ziet!

Een reservebril koopt u al voor 199 euro inclusief glazen. Ook een zonnebril met glazen op sterkte kan een goede optie zijn, alleen hebt u daar ’s avonds minder aan.

Bewaar uw reserve- of zonnebril niet in de auto: De hoge temperaturen kunnen uw bril beschadigen.

Pas op met het poetsen van de brillenglazen. Zand, vuil en (vette) zonnecrème kunnen de glazen beschadigen. Eventueel kunt u brilpoetsdoekjes meenemen op vakantie. Droge microvezeldoekjes zijn het meest geschikt.

Een goede zonnebril is een must

Om uw ogen te beschermen tegen de UV-straling van de zon, is een zonnebril onmisbaar. Ook wanneer u niet op strandvakantie gaat: de zon is er altijd. Lees hier meer tips voor bescherming tegen UV-straling.

Voor een watersportvakantie is een zonnebril met polariserende glazen ideaal: die nemen de hinderlijke schitteringen van het wateroppervlak weg.

North Penta Grey_ Precious Plated_ Klein.jpgWanneer u tijdens uw vakantie veel zult autorijden, is een zonnebril onmisbaar. Deze helpt tegen fel zonlicht, verblinding en schitteringen op het wegdek.

Denkt u ook aan een zonnebril voor uw kinderen: juist jonge ogen lopen makkelijker schade op van de zon.

Uw lenzen op vakantie

Elk jaar zien wij het weer: klanten die terugkomen van een vakantie die minder onbezorgd was dan zij gehoopt hadden. Tijdens de vakantie hebben zij last gekregen van hun lenzen, door chloor, zonnebrand, zand, zee- of zwembadwater.

Pijn aan de ogen kan een vakantie echt verpesten. Een zandkorrel in uw oog, een druppel zweet (met zonnebrandcrème), chloor of zeezout in het zwemwater; uw lenzen kunnen er slecht tegen. Daarom wijzen waarschuwen we u: als uw ogen prikken, pijn doen of roder zijn dan normaal, gebruik uw lenzen dan een dag niet. Lenzen in pijnlijke ogen kunnen de klachten erger maken. Doe uw lenzen pas weer in als uw ogen beter aanvoelen.

Wanneer u last hebt van droge ogen of pijn aan uw ogen, is het fijn als u een reservebril op kunt zetten. Zo geeft u uw ogen ‘rust’ en de mogelijkheid om te herstellen.

De voordelen van daglenzen

Een andere tip is om daglenzen mee te nemen op vakantie. Daarmee hebt u iedere dag frisse, schone lenzen en perfect zicht. Ze zijn comfortabel bij een actieve vakantie, bij het sporten, ze zijn hygiënisch en bieden ook een fijne oplossing als u een lens kwijtraakt. Daglenzen zijn er al vanaf 22 euro voor 30 stuks.

Met daglenzen hebt u bovendien geen lenzenvloeistof nodig. Dat scheelt weer in de bagage.Pussy Galore 563_Orgreen_Kleiner.jpg


Zwemmen met lenzen

Wanneer u gaat zwemmen, is het verstandig om uw lenzen uit te doen. Chloor en zeezout in uw lenzen kunnen irritatie geven. Als u toch (onder water) wilt zwemmen met uw ogen open, dan adviseren we u om daglenzen te gebruiken en deze na het zwemmen uit te doen.

Lenzenvloeistof

Vergeet niet om voldoende lenzenvloeistof in te pakken. Als u gaat vliegen, denk dan aan de regels voor het meenemen van vloeistoffen: maximaal 100 ml in uw handbagage. U kunt bij ons lenzenvloeistof in kleine flesjes verkrijgen.

Bewaar uw lenzenvloeistof tijdens uw vakantie op een koele en liefst donkere plek. Wordt de vloeistof warmer dan 25 graden of staat deze lang open in een warme ruimte, dan zal deze sneller bederven.

Spoel uw lenzen nooit af met water vanwege de kans op infecties en combineer nooit water en lenzenvloeistof in uw lenzenhouder. Lees hier onze tips en waarschuwing voor hygiëne van contactlenzen.

Wij zien u graag in de winkel voor een vakantiecheck, een reservebril of reservelenzen. Alvast een heel fijne vakantie!