• Panis_brillen_hout.jpg

Nieuws

Terwijl u dit leest, kijkt u naar een beeldscherm. Realiseert u zich hoe vaak u kijkt naar uw computer, tablet of telefoon? Uw ogen hebben het daardoor zwaar te verduren. Wij adviseren u daarom een beeldschermbril met Eyezen brillenglazen.

Deze glazen zijn speciaal ontwikkeld om uw ogen te ondersteunen bij het kijken naar een scherm. Ze zorgen voor minder vermoeidheid, meer ontspanning en dus meer kijkcomfort.

Ook voor niet-brildragers

Ook als u geen bril nodig hebt maar wel veel naar beeldschermen kijkt, is een computerbril een goede optie. Eyezen doet namelijk meer dan alleen zicht corrigeren.

Waarom een beeldschermbril?

Als u lang naar een scherm kijkt, kunt u last krijgen van tranende of jeukende ogen, of van pijn in uw (voor)hoofd. Maar ook nek- en schouderklachten worden vaak veroorzaakt door de verkeerde zithouding die nodig is om scherp te stellen. Ook een slechte nachtrust kan veroorzaakt worden door langdurig kijken naar een scherm.

Bescherming en ontspanning

Eyezen brillenglazen zorgen ervoor dat het uw ogen minder moeite kost om scherp te stellen. Hierdoor hebt u minder kans op oog- en lichaamsklachten, ervaart u verbeterde leesbaarheid van kleine leestekens en hebt u een natuurlijke houding bij het gebruik van uw smartphone.

In combinatie met de Crizal Prevencia coating hebt u daarnaast minder last van schitteringen en is het contrast beter. Ook wordt het schadelijke blauwe licht dat beeldschermen uit kunnen stralen selectief gefilterd, waardoor voortijdige veroudering van de ogen wordt voorkomen.

De technologie achter het glas

Twee technologieën zorgen ervoor dat Eyezen brillenglazen zo effectief zijn:

Eyezen™ Focus Technologie

Op basis van uw profiel wordt een apart gedeelte onderin het brillenglas ingeslepen, dat uw ogen nét dat beetje gemak geeft wanneer u naar uw smartphone kijkt.

Light Scan™
Beeldschermen kunnen hinderlijk blauwviolet licht uitstralen. Dit licht is ook aanwezig in daglicht en reguleert onder andere de biologische klok. Blauwviolet licht kan echter ook schadelijk zijn voor het netvlies en wordt in verband gebracht met oogaandoeningen als leeftijdsgebonden macula degeneratie.
 
Crizal® Prevencia™ filtert selectief licht, waardoor schadelijke UV-stralen en blauwviolet licht worden tegengehouden en noodzakelijk licht wel wordt doorgelaten. Hierdoor wordt vroegtijdige veroudering van de ogen voorkomen. Bovendien worden schitteringen verminderd en wordt het contrast verbeterd.

Multifocaal en unifocaal

Eyezen brillenglazen zijn verkrijgbaar in de unifocale variant Essilor Eyezen en de multifocale variant Varilux Eyezen. Op basis van uw leeftijd en de gebruikssituatie waarin u de bril gaat dragen, zijn beide opties verkrijgbaar in drie verschillende versies om het beste uit uw ogen te halen.

Uw ogen helemaal zen!

Meer weten over de mogelijkheden van Eyezen brillenglazen? Wij adviseren graag over ontspannen kijkcomfort dat past in uw digitale levensstijl. Vraag er eens naar in onze winkel.

Meer lezen over brillenglazen.